Hétfői do-in

hétfőtől (november 8.) folytatódnak a do-in órák a Pöttyös utcánál:

November 8., hétfő 17.00-18.00: Do-in a Zöldkakasban
Zöld Kakas Líceum
IX., Hurok u. 11. Jógaterem (tetőtér)
(A honlapjukon találsz útbaigazítást, hogyan találsz oda, klikk ide. Egyébként a metrótól 2 perc.)
Az óra díja: 300-500 Ft/alkalom terembérleti hozzájárulás.

Heti témánk: A gerinc
Átmozgatjuk, kinyújtoztatjuk, átlélegezzük. Ellazulnak a gerinc menti izmok, a csigolyák mozgékonyabbak lesznek, oldódnak a blokkok,  az energiaáramlás egyenletessé válik. Hogy szabadabban tudjuk használni a testünket. Tetőtől talpig.
Ha hát-, derékfájdalmaid vannak, fejfájásod szokott lenni, sokat ülsz irodában, akkor mindenképpen hasznos lehet számodra az óra.

A DO-INról:
Mozgás, ellazulás, feltöltődés és megpihenés. Ha fáradt vagy, felélénkít, ha feszült, megnyugtat. Figyelem és gondoskodás egész lényednek.
A keleti szemléletmódban bármilyen stressz, betegség vagy lelki probléma az energiarendszer diszharmóniájaként jelenik meg. A Do-in ezeket a kibillent állapotokat előzi meg, valamint segít újra harmóniába  kerülnünk önmagunkkal. Hatásos betegségek kezelésében, javítja közérzetünket, oldja a stresszes és feszült állapotokat, növeli testtudatunkat. Jobb és harmonikusabb viszonyba kerülhetünk testünkkel: meghalljuk jelzéseit, megismerjük határait, megéljük változásait.
A foglalkozások csöndben, nyugalomban zajlanak és a kínai öt elem tanának mindegyik aspektusa teret kap:

    * Légzés – FÉM: az órát légzőgyakorlatokkal kezdjük. Légzésünk elmélyül és egyenletessé válik, tudatunk megnyugszik, testünk ellazul.

    * Masszázs – FÖLD: simításokkal, finom ütögetésekkel, kopogtatásokkal felébresztjük a testünket és ellazítjuk a feszültségeket. Tenyér- és ujjnyomásokkal átmasszírozzuk az energiapályákat: a meridiánokat.

    * Mozgás – TŰZ: Dinamikus gyakorlatokkal élénkítjük a vérkeringést és az energia áramlását, oldjuk a feszültségeket. Megéljük a felszabadult mozgás örömét.

    * Nyújtás – FA: nyújtó gyakorlatokkal növeljük a határainkat, így adunk teret a meridiánokban az energia szabad áramlásának. Oldjuk az ízületeket, támogatjuk, átjárhatóvá tesszük őket.

    * Meditáció – VÍZ: az óra végén elcsendesedünk, teret és időt adunk a változásoknak, a pihenésnek, az élmények feldolgozásának.

A részvételhez nincs szükség előképzettségre vagy különleges adottságokra, csak jelenlétre és kényelmes ruhára!

Szeretettel látlak óráimon!